Borstvergroting

Informatie voor de patienten

In de afgelopen jaren heeft de borstchirurgie een enorme vooruitgang geboekt. Vrouwen die vinden dat ze te kleine borsten hebben en zich daardoor minder prettig voelen kunnen gerust een borstvergroting overwegen. Borstvergroting is een betrouwbare ingreep die een duurzaam resultaat, meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van vrouwelijkheid geeft.

Behalve de plastische chirurgie bestaat er geen andere methode (hormonen, cremes, massage, etc.) om uw borsten te vergroten.

Als de borsten ingezakt zijn en de gewone omvang van de borstklier verminderd is kan een borstvergroting met borstimplantaten de oorspronkelijke vorm en volume van de borsten herstellen. Moderne borstimplantaten zijn gemaakt van niet lekkende (cohesieve) gel. In de BCAS Kliniek worden de implantaten altijd in anatomische positie geplaatst onder de borstspier. De implantaten zitten achter de borsten en niet in de borsten zelf. Op deze manier maken de implantaten geen contact met de borstklier. Ze zitten onder de borstspier, vullen op en brengen de borst naar voor. De buste wordt groter, ronder en beter opgevuld. De lijnen van het décolté komen naar voor. De borstklier wordt tijdens het inbrengen van het implantaat niet aangeraakt. De borstklier behoudt de oorspronkelijke structuur en functie volledig. Zwangerschap, borstvoeding, mammografie (kankerscreening) kan perfect zonder enige storing van het borstimplantaat achter de borstspier.

De ingreep

Een borstvergroting gebeurt onder slaapverdoving en duurt 50 minuten. Via een sneetje van 3,5 cm in de borstplooi wordt het implantaat ingebracht in anatomische positie achter de borstspier. De borstspier duwt zachtjes op het bovenste gedeelte van het implantaat en zorgt hiermee voor een natuurlijke lijn van het décolté en de buste. De ruimte voor het implantaat wordt precies op maat van het implantaat gemaakt. Het implantaat kan niet omhoog, omlaag, naar links noch naar rechts bewegen. De borstspier en de borstklier draperen over het implantaat en bewegen mee met de schouders op een natuurlijke manier. De hechtingen worden in de huid geplaatst en lossen na 4 weken vanzelf op. Om het borstweefsel rustig te laten genezen geven we een zachte BH mee die u gedurende 6 weken dient te dragen. Alle informatie en richtlijnen krijgt de patiënt ook in schriftelijke vorm mee.

Herstel

We raden aan dat u gedurende 1 week na de operatie thuis wat rust neemt en dat u de volgende drie weken niet meer dan 5kg duwt, heft of trekt. Wij geven pijnmedicatie en ontstekingsremmers mee. 6 Weken na de behandeling kan de patiënte alle activiteiten hervatten, inclusief sporten. Met het huidige type van implantaten en de techniek die in de BCAS Kliniek gebruikt wordt is het risico op borstspieronsteking minder dan 0,5%. De regels van steriliteit, hygiëne en medische veiligheid worden in de BCAS Kliniek ten strengste gerespecteerd.

Resultaten

Zijaanzicht borsten
Vooraanzicht borsten

8 weken na de behandeling

Zijaanzicht borsten
Vooraanzicht borsten

8 weken na de behandeling